Бургаският бизнесмен Хака Хасан, който е познато име в строителните среди, е арестуван мъртво пиян зад волана навръх Никуден, пише Флагман.бг.

51-годишният предприемач, собственик на няколко строителни фирми и мебелна къща, е задържан край малкотърновското село Звездец.

Полицейските служители останали озадачени от вида му, защото той бил видимо нетрезвен. Пробата за алкохол отчела 1,66 промила.

Хака Хасан незабавно е арестуван, а колата му – „БМВ Х Реихе“ е конфискувана.

Съдебната практика в тези случаи е за условна присъда с по-дълъг изпитателен срок, отнемане на книжката за две години, солидна глоба и изземване на автомобила.

Това е поредният конфискуван автомобил на пиян или дрогиран водач в Бургаско. Регионът е рекордьор по това направление, а НАП вече тръгна да продава колите на нарушителите. Интересът към първия търг, според неофициална информация, обаче не е бил много сериозен.

Очаква се по-сериозно разпродаване на "автопарка" на МВР на втория търг. Източници на сайта разкриват, че често доскорошните собственици се явявали в процедурите и се опитвали да си откупят колите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук