"Мамо, телефонът ми говори. Каза ми, че ако заспя, Момо ще те вземе". Така, в предаването "Плюс-минус" по Нова тв, майка разказа за ужаса, който детето ѝ е преживялo с новия вид предизвикателство в интернет - Момо. Както вчера БЛИЦ писа, тревожното "самоубийствено предизвикателство" на Момо, което се разпространяваше по WhatsApp чрез снимки на жена с огромни очи и странно изражение, достигна нови размери. Аватарът вече се появява и в детски канали в Youtube и приканва зрителите си да се самоубият по различни начини. 

"Съществото говореше на български език - механично преведен. "Момо" предизвиква децата да правят страшни неща. Намерих спасение и то е в 21:00 часа да изключвам интернета вкъщи - така децата ми нямат достъп. Според централата на Youtube, този проблем е само в Европа. Това предизвикателство, което кара децата да се самонараняват е един вид "Син кит", разказва още ужасената майка.

Станислав Недков - Стъки смята, че родителите са виновни за свободния достъп на децата до интернет и ги съветва да им позволяват да прекарват време в мрежата, само ако е с образователна цел.