Втори ден няма информация за съдбата на отвлечената българка Данка Панчова, която беше похитена от въоръжени бунтовници от летище в Централна Сомалия. Заедно със сънародничката ни бяха отвлечени двама французи, двама кенийци и един белгиец. Всички те са служители на френската благотворителна организация „Действие срещу глада".
Нападението срещу хуманитарните работници стана на летището край град Духсамареб на 350 километра от столицата на Сомалия Могадишу и близо до границата с Етиопия. Според информацията до този момент сред заложниците няма ранени. Досега похитителите не са установили контакт с никого от официалните власти, за да изяснят естеството на отвличането.

Mайката на Данка Панчова – Зорка – съобщи пред Дарик радио, че последно се е чула с дъщеря си преди месец, като добави, че това е една от многото мисии на дъщеря й в държави като Сомалия. "Просто няма какво да ви кажа, все още нищо не се знае. Нито те знаят, нито ние знаем. Нямаме никаква информация", обясни майката. Тя обясни, че дъщеря й е работела с неправителствената организация. Тя се занимава с изхранване на гладуващи хора и ходят на мисии. Последно Данка се е обадила преди месец. "Съвсем добре се чувстваше, нищо подозрително не е имало, нито е знаела нещо. За нас е голям шок, голям удар, изненада. Чакаме някой да ни се обади от някъде", посочи майката. "Данка има две мисии в Судан, две е Сомалия, в Бирма, Непал. От доста време рботи все на такива места", казва още тя. /БЛИЦ