Родителите на блъснатия и убит на пъпа на София 14-г. Филип коментираха мудната правосъдна система и начинът, по който се развиват подобни на тяхното дела.

Преди дни БЛИЦ съобщи, че Петър Тодоров, който пиян прегази Филип Арсов в началото на септември миналата година, е пуснат от ареста. Решението мярката му за неотклонение да бъде заменена с "домашен арест" е на Софийския градски съд

„Не очаквахме промяната на мярката. Задържането можеше продължи до 8 месеца. Той не е спрял по собствено желание. Спрелите автомобили са го принудили. Нашият син пресичаше винаги правилно. Както често се случва у нас – съдиите и прокуратурата са на страната на убийците, а не на страната на жертвите и на техните близки.“, каза майката Николина Петкова в ефира на bTV.

„В потрес съм от това, което научих през последните 6 месеца. Гледани са неколкоктратно мярки за неотклонение, защото той е в ареста. И през това време по делото не се работи. И накрая се казва, че много време го държат“, коментира бащата Красимир Арсов.

Бащата на Филип посочи, че делото е седяло „на трупчета“ преди да излезе резултатът от кръвната проба на мъжът, блъснал сина му на пешеходна пътека.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук