Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев връчи сертификат за предоставяне на 420 компютърни конфигурации на Министерството на вътрешните работи в присъствието на министър Михаил Миков. Сертификатът за компютърната техника получи директорът на дирекция „Международно оперативно полицейско сътрудничество” към МВР Димитър Георгиев.
Досега около 9000 полицаи от системата на МВР са се включили в обученията на МДААР по информационни технологи, а около 3000 – в обученията по английски език. Министър Василев отбеляза добрата съвметната работа на двете министерства за модернизация на границите. Той посочи още, че след въвеждането на системата „единен фиш” приходите по границите са нарастнали с 68% без увеличение на трафика.
От 2006 г. досега МДААР е предоставило на МВР общо 1006 броя компютърна техника, от които 895 компютърни конфигурации, 10 преносими компютри, 1 сървър и и 100  мултифункционални устройства.

Обновяването на компютърната техника е част от политиката на МДААР за модернизация на държавната администрация, съдебната система и институциите, предоставящи обществени услуги. /БЛИЦ