Бившата говорителка на Иван Костов и настояща собственичка на сайта „Медиапул“ Стояна Георгиева, се отчете с нова порция манипулации.

Очевидно за да се хареса на отиващото си управление на Просто Киро и компания, „Медиапул“ гръмко обяви, че прокуратурата била прекратила проверката срещу депутата от ДПС Делян Пеевски (във връзка със санкцията по „Магнитски“), точно на рождения му ден, който е 27 юли.

Секретарката на Христо Иванов, по съвместителство и министър на правосъдието Надежда Йорданова също не остана по-назад, определяйки в парламента като „подарък“ за Пеевски „днешният отказ на специализираната прокуратурата“ да го разследва.

Както знаем обаче, истината не е силната страна на фабриката за фалшиви новини на кръга „Капитал“ и политическите му проксита. Затова БЛИЦ се свърза с адвоката на Делян Пеевски Александър Ангелов, от когото научи, че проверката на прокуратурата не е приключила днес, а още през октомври миналата година е получено уведомление за това обстоятелство.

Както и прокурор Маджарова потвърди в интервюто си по БНР, мотивите са, че няма каквито и да било данни за извършено престъпление от Пеевски във връзка с наложените санкции по „Магнитски“.

Така поредната фалшива новина по адрес на депутата от ДПС и прокуратурата се оказа разкрита. Нещо повече, щом при задълбочената проверка от специализираната прокуратура и от НАП не са открити доказателства за това, че Пеевски е нарушавал закона или че констатациите по „Магнитски“ са верни, това недвусмислено потвърждава и тезата на ДПС и на самия Пеевски, че е бил оклеветен пред американската администрация именно по доносите на кръга „Капитал“ на Иво Прокопиев.

Тоест само въпрос на време е истината най-после да излезе наяве, защото както знаем Пеевски обжалва санкцията пред американския съд. Тогава нито Надежда Йорданова ще се хвали повече, че правилно била закрила специализираните съд и прокуратура (от което най-доволни са босовете на организираната престъпност, които ще получат индулгенция), нито „Медиапул“ ще могат за пореден път да фалшифицират истината.

Всъщност проверката на прокуратурата спрямо Пеевски е само поредната такава от държавен орган, която нагледно опровергава и доказва продължаващите вече повече от 10 години лъжи на кръга „Капитал“.

Припомняме, че депутатът беше многократно проверяван от прокуратурата (освен тази по „Магнитски“), НАП, КПКОНПИ, ДАНС и кой ли още не, включително и в последната година, по време на управлението на Кирил Петков, от институции подчинени на новата власт.

Като при нито една от тези проверки не е откривано каквото и да било нарушение или престъпление, извършено от Пеевски. Затова е крайно време Прокопиев и присъдружните му издания най-после да сменят отдавна изтърканата плоча за „универсалното зло“ Пеевски и да спрат с манипулациите.

Защото на обществото му омръзна за всяко нещо в държавата кръгът „Капитал“ да набеждава за „виновен“ все Пеевски (днес за пореден път разбрахме, че това не е така), а същевременно прегрешенията на Прокопиев и олигархичното задкулисие, да бъдат умело и удобно замитани под килима от машината му за фалшиви новини.