Не сме обсъждали в групата идеята за импийчмънт на президента Румен Радев. Ще изчакаме да видим какво ще реши Конституционния съд. В чисто политически план ние сме обявили импийчмънт на президента още преди 3 години. Това каза народната представителка от ГЕРБ Менда Стоянова в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

"Доста драматично представя себе си и с драматичен тон изрича слова към хората. Няма как да не се приеме като обявяване на война. Начинът, по който приключи неговото изявление... Тълкувам думите му като призив за сваляне на правителството" 

"Всеки може да каже, че няма реформи, защото те никога не са достатъчни. Какво означава "разпад на държавата". Икономически ръст, по-големи заплати, ниска безработица. Какъв разпад? Качеството на живот се повишава. Подобни внушения, като тези на президента, хората го възприемат като чиста монета, без да го сравняват с фактите", заяви тя. 

"Ние не сме провели една нормална среща с президента. Аз съм търсила среща с президента, заедно с министър Горанов, но ни беше отказано. Как да има диалог", попита Стоянова. 

Тя отбеляза, че това, че държавният глава е свалил доверието си към правителството, не означава нищо, освен едно негово емоционално изказване. 

"Какво е реформа на валутния борд. Това внушава, че нещо ще се случи с валутния борд, а то няма да се случи. Ако някой изиска от нас нещо по-различно от това, което ще се гласува, просто излизаме. Няма друг гарант на държавата, освен народното събрание", отбеляза Менда Стоянова.

"В последната година около 1,2 млрд. българи са дали пари за въпросната лотария и това са българи с нисък икономически статус. Начинът, по който тази лотария се разви агресивно, е проблем. Хората не го приемат като хазарт. Как държавният орган толкова години не е разбрал, че се плащат различни такси? Знае, но не е взел мерки", каза тя по повод промените в Закона за хазарта, които ще се гласуват на второ четене в парламента днес.