Април месец започна със слънчево и топло време , но още от утре ни очакват валежи от дъжд , гръмотевични бури и дори от сняг, прогнозира meteobalkans.

През следващите 48 часа от северозапад към нашата страна ще премине студен атмосферен фронт. Над  Адриатическо море ще се зароди и циклон , които ще оказва влияние на времето у нас.

При тази синоптични обстановка, времето ще е променливо със значителна облачност и чести валежи от дъжд , а над 1000-1200 метра надморска височина и от сняг. Валежите ще започнат от 2-ри април, но пика на този процес ще е рано сутринта и около обяд  на 3-ти април .

Карта на очакваните явления за периода 2-ри април до 3-ти април 2021година.Времето на 2-ри април:

Следобедните часове по планините ще се развива купесто-дъждовна  облачност и на много места ще превали и прегърми. По-значителни по количества ще са валежите над Предбалкана и СИ България. 

Не са изключени и градушки и дори шквалови явления.
Времето на 3-ти април : От запад ще започнат нови валежи , като по-значителни ще са валежите над западна , централна и източната половина от страната.

Ниво 2 (оранжев цвят) 
Издаваме за значителни по количества валежи , възможни са и  гръмотевични бури . Количествата валежи за периода 2-ри и  3-ти април, ще надминат 40-60 л / кв.м.

Ниво 1 (snow) 
Издаваме за интензивен валеж от сняг и то по планините  не са изключени и снежни бури . Очакваната нова  снежна покривка ще е между 5-15 см. Снежната граница, ще е между 800-1200 метра надморска височина и силно ще варира през деня .Привечер над котловините  от Средногорието и Софийската котловина не са  изключени и слаби валежи от сняг .