С официална пресконференция, днес в столичния хотел "Маринела", организаторите от Milan Academy Junior Camp - Bulgaria, обявиха старта на кампанията за 2018 година. Специално за събитието в България пристигна директорът на Milan Academy World г-н Силвио Броли, което е доказателство за високата оценка, която ръководството на "Милан" дава на българския екип и най-вече на г-н Ивайло Рачев, който е в основата на този проект и работи за неговото развитие за нашата страна от 2011 година.

Своята подкрепа за Milan Academy Junior Camp - Bulgaria заявиха в своите изявления и г-н Емануеле Полио - заместник посланик на Република Италия в България, както и президентът на Италианската търговска камара в България г-н Марко Монтеки.

Сред официалните лица бяха кметът на Община Трявна г-н Дончо Захариев и президентът на ОФК "Несебър" г-н Георги Маринов, които ще са домакини на детските футболни лагери през лятото на 2018 г.

Град Трявна ще отвори вратите си за децата и техните родители от 1-ви до 6 юли, а месец по-късно от 6-и до 11 август в разгара на морския сезон с любезното съдействие на г-н Николай Димитров - кмет на Община Несебър, децата ще тренират в новата модерна база на ОФК"Несебър", на входа на к-к Слънчев бряг.


Milan Academy Junior Camp е част от глобалната инициатива на най-титулувания отбор през последните 50 години за развитие на деца таланти по целия свят. Само през 2018 година лагери ще се проведат в над 120 града и в тях ще тренират хиляди деца, които искат да станат част от голямата магия, наречена футбол.

Информация за лагерите в Трябва и Несебър може да намерите на официалния сайт www.milanacademyjuniorcamp.bg


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ
Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ