Държавата има възможност да окаже съдействие за прибиране на тленните останки на загиналото семейство в самолетна катастрофа в Северна Македония. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов преди изслушването му в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред във връзка със самолетната катастрофа в Северна Македония, съобщава „Фокус“.
 

„Телата са в съдебна медицина. От там очакваме идентификацията им. Ние оказваме съдействие с данни от нашите системи. Чакаме официално лицата да бъдат идентифицирани“, обясни Маринов. Той уточни, че не може да се ангажира с краен срок за идентификация на телата.
 
„Разследването се води от властите на Северна Македония. Ние можем да участваме само, ако ни бъде поискана експертна, информационна или техническа помощ“, заяви той.
 
Попитан дали имаме възможност като държава да окажем съдействие за прибиране на тленните останки, той отговори: „Разбира се. Нека да свършат процедурите“.
 
Относно акцията на Специализираната прокуратура в Перник по разследване в „Автомобилна администрация“ , той уточни, че действията на прокуратурата към момента продължават, а официална информацията ще има след приключване на разследването.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!