"Двойният стандарт при храните е проблем за цяла Централна и Източна Европа. Правим изследване на нови 60 продукта. Отново се получават много интересни резултати. След Великден ще ги оповестим. Отново се натъкваме на двоен стандарт. Има разлика в етикетите за съдържание. В момента се прави химически и ценови анализ на продуктите." Това обяви министърът на земеделието и храните Румен Порожанов, цитиран от bTV. 

Министърът коментира и случая с изоставените коне в Осоговската планина.  

По думите му има слабост в самото регистриране на животновъдния обект, което е извършено от областния началник на БАБХ-Кюстендил. Срещу последния е образувано дисциплинарно производство още на 27 март. В конкретния случай бизнесменът Петър Пищалов е наел 1800 дка пасища.  "Реално са спазени всички документални. Неговата вина е в начина, по който гледа животните, самото допускане на смъртни случаи той ще понесе санкции", обясни Порожанов. На въпрос възможно ли е Пищалов да е бушон на други хора, които да се възползват от евросубсидиите министърът отговори: "Всичко е възможно.

В конкретния случай този човек е разраснал доста бизнеса си. Той се занимава и пчеларство. Предполагам, че може да не е сам. трудно ми е да отговоря. Ще се опитаме да разберем, но няма да е лесно." Самият Пищалов каза, че не става въпрос да за евросубсидии и че той бил "прост човек" за такива неща.