Толкова магични места има в Родопите! Неизброими. Изваяни в течение на хилядолетия в могъщата планина. Има и чудни хора. И някои недотам чудни. Има и местности, които също зареждат възприятията, но с… погнуса. Моделирани от живеещите в планината.

По техен вкус, изроден в навик. Магични места, в които дори храстите раждат… сутиени. Като тази поляна край родопското село Островица. Двама да хвърлят, и всички се юрват в атака.

При такива гледки колко нескопосано звучат кампании като „Да изчистим България за един ден“! Инициативи, превърнали се в повод местни и неместни политици да се снимат с чували, докато правят разходка с елемент на оборка с партийния актив по горички и дерета. Нескопосано, пише 24rodopi.com.Да изчистим България за един ден, а в останалите 364 едни хора да цапотят, да хвърлят торбички през терасите, да обръщат контейнери, да си хвърлят строителните отпадъци в гори и дори централни паркове в града. 364 дни в годината да вдишваш с пълни гърди аромата на мазохистичната собственоръчно причинена мизерия. Поддържана в добре организиран вид.

Какви кампании, каква България, какви пет лева?! Нито един с глоба, нито един с елементарно възпитание. Чак от възмущение и храстите вече раждат… сутиени.