Печеленето на една такава награда е вълнуващо събитие, което се случва може би веднъж в живота. Спечелването на такава награда е и задължаващо, каза в ефира на Нова телевизия "Мистър Икономика 2019" Атанас Добрев.


Главният изпълнителен директор на VIVACOM Атанас Добрев е отличен за „Мистър Икономика“

Опитвам се да стоя настрана от политиката, защото краткосрочно политиката може да помогне, но в дългосрочен план може да попречи, заяви той.

Безспорно 2008-2009 година българската икономика беше в голяма криза, а обективно през 2012 година брутният вътрешен продукт изравни нивата отпреди кризата и кризата свърши.

Миналата и тази година кризисното говорене почти изчезна. А това е едно усещане, което е хубаво да задържим по-дълго време.

Защото, ако човек очаква, че утре ще е по-зле, предприема действия, които ще го доведат до това състояние, посочи бизнесменът.

Той коментира и очакванията за наближаваща рецесия в икономиката. Номиналният ръст в икономиката ни за последните 10 години е около 40%, а реалният – около 20%.

Ако в следващите 1-2 години има забавяне на икономиката с по 1-2%, това няма да е краят на света, каза още Атанас Добрев.