Правосъдието ще направи преглед на критериите, по които се назначават затворническите отпуски. Комисар Петър Василев, директор на изпълненията на наказанията, е направил каквото трябва и от днес Димитър Желязков, с прякор Очите, е във Враца, похвали се Миглена Тачева, министър на правосъдието. Според нея Димитър Желязков-Очите е излезнал законно в отпуск.
"Не може обаче всяка събота всеки затворник да бъде пуснат, един път заради волейболен мач, друг път заради нещо друго", заяви правосъдният министърът. Тачева е възложила на Бойко Рашков на направи преглед на това и очаква доклад. По повод излизането наскоро в отпуск на Митьо Очите нямало нарушение, всичко било законно.
Миглена Тачева не е сигурна дали решението на съда по казуса с "Кремиковци" е трябвало да се коментира с емоции. Според нея има недооценени юридически елементи, но до края на седмицата щяло да се реши този проблем. Правосъдният министър сметна, че съдебните решения не трябва да се коментират, трябва първо да се направи оценка, според нея апелативният съд е тълкувал закона правилно, но всеки може да каже различни неща. Държавата има най-малко вина за случващото се в "Кремиковци", сметна Тачева. Инспекторатът към правосъдието е проследил всички определениия по случая..
Борис Велчев заяви, че няма повод прокуратурата да се занимава с "Кремиковци". Ръководената от него истанция не е сезирана по този въпрос, съобщи главният прокурор. /Милан Николов, БЛИЦ