Безпрецедентната трагедия потресе жителите на населените места в община Белица, където почти няма къща, която да не е посетена за оказване на помощ от уважаваното лекарско семейство Вакльови, което си отиде за много кратък период от време, пише struma.bg.

Първи битката изгуби бащата – общопрактикуващият лекар д-р Муса Вакльов, който почина на 24 август. Няколко дни по-късно, на 28 август, почина и синът му, кардиологът в болница ПУЛС – Благоевград д-р Емил Вакльов, а вчера от този свят си отиде тяхната съпруга и майка Ава Вакльова.

Трагедията няма край! Почина и съпругата на д-р Вакльов, покосен от К-19 

Тримата бяха диагностицирани с коронавирус преди около две седмици. След кратко лечение в Благоевград те бяха транспортирани в „Пирогов”, за да получат специализирана помощ. Тежкото им състояние и недостиг на кислород е наложило да бъдат интубирани, но за съжаление и това не е помогнало.

Ава Вакльова е погребана вчера следобед в родното й село Бабяк, където са положени и обичните й съпруг и син. 

Всички в община Белица са в траур и дори не могат да изкажат болката си.

Огромна е загубата и болката за двете млади жени в семейството – дъщерята Деси и снахата Фатиме, както и за малкия Муса, които изгубиха най-близките си хора. Двете жени са стоматоложки и също уважавани в община Белица.

Сред най-близките роднини на почерненото семейство са кметът на община Белица Радослав Ревански, чиято майка е сестра на покойната Ава, както и кметът на село Бабяк Шемедин Бъсков, който е неин брат.

Саможертвата на покосения от К-19 д-р Вакльов не е първият пример за доброта

Поредната черна вест в семейство Вакльови дойде само четири дни след като цяла Белица и съставните села склониха глава пред паметта на двамата лекари и ги почетоха с ден на траур, а знамената на общинската сграда и всички административни сгради бяха спуснати наполовина.

Цялата общественост на малката община скърби за семейството медици. Те ги определят като всеотдайни и отзивчиви, винаги готови да подадат ръка и да окажат помощ, а сега тримата станаха жертва на коварната зараза от Ковид-19.