Шофьор без свидетелство за управление на МПС е причинил катастрофа, при която е загинала 54-годишна жена и е било ранено двегодишно дете. Това съобщи говорителят на пазарджишката Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Инцидентът е станал около 11.00 часа вчера на пътя между велинградските села Кръстава и Горна Биркова. Неправоспособният У.Ш.- 24г. от велинградското село Бозьова седнал зад волана на лек автомобил „Сузуки“.


Движейки се с несъобразена скорост, навлизайки в завой, той загубил управлението над автомобила.

Колата навлязла в лентата за насрещно движение, където последвал сблъсък с товарно „Ивеко“. В резултат на удара е починала возещата се на задната седалка 54-годишна жена от село Бозьова.

Пострадало е и двегодишно дете, което е транспортирано и настанено за лечение в МБАЛ-Велинград с фрактура на ръката, без опасност за живота.

Същия ден около 14.20ч. на пътя между Панагюрище и Пазарджик. 64-годишният Ф.А. от Златица управлявал лек автомобил „Пежо“.

На един от завоите мъжът загубил управлението над возилото ,то навлязло в лентата за насрещно движение, от там в банкета и се спряло след челен удар в крайпътно дърво.

В резултат на сблъсъка е пострадала возещата се в колата 64-годишна жена от Златица. Тя е настанена в панагюрската болница с фрактура на дясната ръка, без опасност за живота.

И при двата пътни инцидента водачите не са употребили алкохол. На местопроизшествията са извършени огледи, образувани са досъдебни производства.