МВР ще харчи повече за възнаграждения през следващата година. Това е предвидено в макрорамката на силовото ведомство за 2020 г., представена от министър Младен Маринов.

Той вярва, че от догодина ще се увеличи нощният труд на полицаите. С колко точно, все още се правят разчети, но министърът се надява ръстът да е адекватен.

Повече пари ще има за поддръжка на системата за издаване на документи за самоличност. Над 2 милиона картови документи за самоличност трябва да бъдат сменени догодина. Още няколко милиона лева трябва, за да се спрат опашките по гишетата. Така ще се подобри административното обслужване.

Когато говорим за бюджет винаги може още, поясни Младен Маринов пред медиите. По думите му това, което е предвидено в бюджета на МВР за догодина, щяло да задоволи нуждите на силовото ведомство. Самият той е доволен.

За догодина е завишена и приходната част в бюджета на МВР заради глобите, които налага силовото министерство. В момента имаме преизпълнение на бюджета, изтъкна министърът. Той се надява обаче да се намали войната по пътищата и да се задейства превенцията.