Варненският окръжен съд определи най-тежката процесуална мярка за принуда "задържане под стража" спрямо Мартин Р. Радев от с.Тръстиково, община Девня, обвинен за убийството на 18- годишния Светлин от същото село. Мартин е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на IV РПУ на МВР затова, че на 22 ноември тази година умишлено убил Светлин Стоянов, който починал от раните, нанесени с нож по тялото му.
19- годишният Мартин е дал показания пред съдия и е направил пълни самопризнания за убийството, извършено късно в съботната вечер. Враждата между семействата на двете момчета се пренесла и върху техните отношения. Във вечерта на убийството Мартин решил да изясни проблемите между двамата и изчакал Светлин да излезе от заведение. Той нанесъл първия удар в областта на корема и след като Светлин побягнал го догонил и пробол вече в гръб. Продължил да нанася удари с ножа и пред дома на Светлин. Пострадалото момче успяло да каже на родителите си кой му е причинил ударите и малко по-късно починало от раните си в Центъра за спешна помощ в Девня. Мартин е задържан часове по-късно и е направил пълни самопризнания за стореното.
Днес той поиска от съда да му даде шанс "да има бъдеще", но ВОС определи, че правилна и законосъобразна към настоящия момент е мярката за неотклонение "задържане под стража". Освен категоричното и обосновано предположение, че Мартин е автор на убийството, съдът се съобрази и с тежестта на наказанието, което законът предвижда за това деяние - лишаване от свобода от 10 до 15 години. Тежката санкция е основание за извода, че младежът може да се укрие от разследването, което все още е в началния етап. За такова тежко престъпление най-адекватната мярка за неотклонение е "задържане под стража" определи ВОС и посочи 3 дневен срок за обжалване на днешното определение пред Варненския апелативен съд. /БЛИЦ