Жители на пловдивския квартал "Кючук Париж" станаха свидетели на отвличане, в което са замесени четирима младежи, съобщава Plovdiv24.bg. Екшънът се разиграл около 23:00 часа миналия вторник пред очите на мнозина граждани на една от автобусните спирки на булевард "Никола Вапцаров“.

Там били и четирите момчета. Изведнъж трима от тях започнали да дърпат един от групата, който пък започнал да буйства и да вика, че го отвличат.

Хората на спирката се стресирали и веднага сигнализирали на телефон 112 и минути по-късно на мястото пристигнал екип на Първо РУ. Униформените установили самоличността на участниците – двама 18-годишни, един на 19 и един на 20 години.

Пред униформените момчетата признали, че не става въпрос за реално отвличане, а само са правили "театър“. Въпреки това всички били задържани и отведени в ареста за срок до 24 часа.

На всеки от участниците в "отвличането“ бил съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство, а по-късно един по един хлапаците били изправени и пред съда.

Тъй като всички били с добри характеристични данни, а и нямали присъди зад гърба си, магистратите решили да им наложат само глоби – по 200 лева на калпак.

Съдебните решения подлежат на обжалване пред окръжния съд.