Крути мерки в ОД на МВР в Благоевград. Броят на заразените с коронавирус расте ежедневно. Това предаде struma.com.


След първия взрив, при който бяха отчетени 18 положителни проби на полицаи от Първо, Второ ПУ на МВР и деловодството, вчера бяха установени още два случая - един отговорен служител в дирекцията е пипнал заразата и полицай от Разлог също е отчел положителна проба.

Стресирани са служителите на полицията, които са на първа линия, след лекарите в битката с коронавируса. Затова със заповед на директора ст.комисар Дойчин Дойчинов бе въведен ротационен принцип на работа. Пускат се едни служители в отпуск, докато други работят, а след това се връщат едните, излизат другите.

Спрени са оперативки и струпвания на хора, забранено е движението от стая в стая. Служителите са на работните си места с маски.

Тежка е ситуацията с вируса на територията на областта, и ако някои могат да спрат да работят и да се затворят по домовете си органите на реда са на първа линия. Затова и протестират. За ежедневните стресове и непрекъсната им работа оценката за труда им е нищожна, смятат полицаите.

Вчера бе отчетен отново рекорден брой заразени в област Благоевград - 131. Тази нощ в реанимация на болницата в Благоевград издъхнаха двама, други двама са в изключително тежко състояние.

За пореден път отправяме апел: Бъдете внимателни, спазвайте мерките и уважавайте здравето и живота на близките си и останалите. Бъдете отговорни! Коронавирусът се вихри неукротимо в областта.