От 13 март цяла България е в извънредно положение. Това се наложи с цел предотвратяване на разпространяването на коронавируса у нас.

За да се избегне струпването на много хора на едно място от Здравното министерство издадоха заповед, според която куп търговски обекти бяха затворени.

Тези, които останаха да работят, пък трябва да го правят при строги хигиенни правила. Освен това не в обектите трябва да влизат повече от един, а там където е възможно двама или трима души.

За да подсетят клиентите си, че трябва да са внимателни и да спазват дистанция (поне от 2 метра) от останалите хора, редица магазини поставиха указателни табели на вратите си.

Но оказа се, че има търговци, които не са много започнати с това какъв вирус застрашава не само България, но и целия свят. Пандемията е от коронавирус или иначе казано COVID-19.

Но наблюдателни хора видяха, че има магазинери, които са прекръстили вируса по доста интересен начин.

Забелязано в Ихтиман! По дяволите идва нов вирус на име КОБИ19“, пише мъж, качил снимка в Забелязано в София.

За нов вид вирус „CORVI 19“ предупреждават пък с табела в друг търговски обект. „Вирусът мутира...“, написа мъжът, споделил фотоса.

Заради интересните наименования на коронавируса мрежата прегря от коментари. Ето част от тях:На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света