В четвъртък вечерта напълно неочаквано Армен Бябикян и Николай Хаджигенов се явиха заедно в студиото на предаването „Още от деня“ на БНТ, а само първият бе поканен. По думите им това е така, защото ще покажат „доказателства“ за незаконното подслушване у нас.

„Висок мъж с каскет ме причака и ми даде тези листове“, така Хаджигенов обясни от къде има тези листове.

Шпионският трилър, който той сам се опита да заплете, обаче накара непосредствено след това един от най-разпознаваемите прокурори у нас - Мила Георгиева да коментира „твърденията“ му с думите „Онемях! Изгубих ума и дума!“.

Днес по време на конференция на ГЕРБ, където обявиха в каква безпрецедентна ситуация се намираме заради действията на президента Румен Радев, служебния кабинет на Стефан Янев и новоназначения шеф на Националната агенция по приходите (НАП), коментар по темата направи и бившият вицепремиер Томислав Дончев.

„Видях да показва едно СВ и таблици с телефонни номера, които и аз мога да си направя“, заяви Дончев.

Въпросните листчета, който Хаджигенов развя в ефир и твърди, че са „доказателства“, обаче подпалиха мрежата.

Мрежата клокочи: Рашков няма достъп до класифицирана информация, но явно Бабикян и Хаджигенов имат

По-наблюдателните онлайн потребители обърнаха специално внимание на листа, който според Хаджигенов е дал разрешение за подслушването на Настимир Анание, който е лидер на партия „Волт“ и депутат от „Изправи се! Мутри вън“.

Адвокатът от „Отровното трио“ твърди, че отгоре службите били записали номера на Ананиев и така започнали да го следят.

Да, но според справка в официалните документи, издавани от МВР, истината съвсем не е такава.

„Това, което той показа е документ, който се прилага към данните за всеки български гражданин, който ще си сменя личната карта или паспорта. Замислете се – ако сте сменяли документи ще се сетите, че сте ги виждали.

Въпросните документи фигурират в различните структури на МВР. Важен детайл, който трябва да се отбележи, че най-отгоре на това, което прилича на кратко СВ, е написано от коя служба е издадено или пред коя служба трябва да послужи.

Е, да, ама „доказателството“ на Хаджигенов няма такова нещо. Там вместо наименованието на някоя структура има телефонен номер.

Само се вгледайте по-внимателно и ще видите, че шрифта на телефонния номер на Ананиев и останалия текст са различни! 

Та тук човек може да се запита – манипулирано ли е гръмкото „доказателство“ на Хаджигенов? Само питам – на мен ми е интересно и искам да знам отговора – да не се появи утре доказателство, че и мен уж видиш ли са ме подслушвали“, споделя наблюдателен интернет потребител.

Друг пък откри много сериозен проблем, свързан с „доказателството“ на Хаджигенов.

„Забелязвате ли, че на листчето на този човек се виждат куп лични данни – имената на родителите му, жена му, адреси и т.н. Този Хаджигенов случайно да е чувал за GDPR – Законът за защита на личните данни? Как така ще развява лична информация в ефир?

Или сега Ананиев трябва да го съди или самият той се е съгласил да участва в това „разкритие“. Интересно, нали?“, споделя онлайн потребителят.Дали действително „доказателствата“ на адвоката от „Отровното трио“ са истински или манипулирани само компетентните органи могат да кажат, но и българите, наблюдаващи случващото се у нас си задават много въпроси.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!