В предаването „Още от деня“ по БНТ, в което гост трябваше да е Арман Бабикян, изненадващо се прояви и адвокат Хаджигенов с уговорката, че „те така си ходят“. В ефир те размятаха листове с документи на подслушвани лица, започнали през лятото на 2020 г. - малко преди началото на протестите, пише Tribune.bg.

Според Хаджигенов 82 души са подслушвани като показа списък с номера, зад които стояли подслушвани хора и заяви, че това разрешение е издадено от председателя на Специализирания съд или заместниците му. Според него искането е дошло от главния прокурор, но името му никъде не фигурира в документите.  

Двамата заявиха, че с тези документи отиват при служебния вътрешен министър Бойко Рашков и няма да ги дадат на Гешев.

Хаджигенов съобщи, че сред подслушваните са лидерът на партия „Волт“ Настимир Ананиев и Тихомир Василев от „Зелена Обеля“.

Други имена той не спомена, но изброи, че са били подслушвани самият Хаджигенов и Бабикян, вероятно проф. Велислав Минеков, ДБ - цялата коалиция, политици и други.

Според адвоката подслушванията са започнали три дни след протестите.

„Ние искаме да подпомогнем българските правораздавателни органи и изпълнителната власт да стигнат до истината“, заяви Арман Бабикян.
На въпрос кой е му е дал тези данни, Хаджигенов заяви: „Онази вечер излиза от офиса в 22 часа и се сблъсквам на входа на кооперацията с висок и едър човек с каскет, който ми даде тези документи“.

Обясни, че му ги е дал, защото имал „трайна гражданска и професионална позиция последните 20 години“.

Той поясни, че самите СРС-та са унищожени, но има данни, че друга служба е наредила подслушването, каквато практика досега не е имало. Хаджигенов определи служба „Вътрешна сигурност“ като цирей. Каза още, че не знае дали са подслушвани журналисти, защото „човекът с каскета дойде и донесе само веднъж тези хартии“.

Следващият гост в предаването на БНТ Мила Георгиева, която е бивш прокурор коментира поведението на Хаджигенов и Бабикян като
спектакъл. „Откъде тези хора имат достъп до тази информация. Тези хора нали се борят за право и ред. Това е нарушение на закона.

Как ще разпространяваш квалифицирана информация, когато има такива събеседници е добре да има и някои от ДАНС. Изгубих ума и дума“, каза още тя.