"Не се чувствам болна. Състоянието, в което изпаднах, отмина, беше няколко минути. Сега не знам до кога ще лежа. Вдигах много тежки неща, плувнах в пот от напрежение. На другия ден посегнах да взема от банята прани работи, нещо ми стана на палеца и от него тръгна болка по ръката, после по гърба. Веднага легнах, извиках Муки, тя дойде веднага и се обади в болницата". Това разказа пред bTV голямата българска актриса Стоянка Мутафова, която преди няколко дни бе приета в болница.
"Не било инфаркт, а някаква запушена тръбичка. Докторите няма да кажат, ако е нещо много страшно. Не се изплаших много, не изпаднах в паника, аз се паникьосвам по принцип много лесно. Каквото е казал Господ, аз съм вече на години, толкова съм живяла. Само не искам да се разделям с детето все още", заяви Мутафова.
 

"Помислих си, че може би умирам, защото на този ден или предишния, минавайки покрай снимката на мъжа си, взех я и казах: Прибирай ме вече, мъчно ми е за теб. Казах на дъщеря ми, ако стане нещо, да ми гледа котарака. Може би съм се преуморила, но не усещам умора, когато работя на сцена", обясни още голямата българска актриса.

По време на интервюто се разигра любопитна случка. Телефонът на Стоянка звънна, но тъй като не беше дъщеря й Муки, тя не пожела да вдигне телефона.