60-годишен мъж е загинал при катастрофа на пътя Шумен - Карнобат между селата Риш и Веселиново. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Шумен.
 

Инцидентът е регистриран на 5 юли 2020 г. в 18.43 часа. В оперативните дежурна части на ОДМВР Шумен и РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че по пътя Шумен – Карнобат между селата Риш и Веселиново е възникнал пътен инцидент. На място са изпратени екипи на РУ Велики Преслав, УПБЗН Смядово и РСПБЗН Шумен.
 
По първоначални данни 60-годишен мъж от град Силистра, който е управлявал лек автомобил „Мерцедес“ с русенска регистрация, не се е убедил, че е изпреварван от друго превозно средство. Лекият автомобил „Мерцедес“ се ударил в изпреварващ го лек автомобил „Ситроен“, с шуменска регистрация, управляван от 44-годишен мъж от град Шумен.
 
Водачът на лекия автомобил „Мерцедес“ загубил контрол над управлението му, превозното средство излязло в ляво от пътя ударило се в земен скат, преобърнало се и преминало в дясно от пътното платно. На място е починал 60-годишният водач. 50-годишната му съпруга, която е пътувала в автомобила е транспортирана в МБАЛ Шумен.