Според добре информирани източници в полицията видеозаписът на зам.-кмета на Пещера Атанас Стоилов е бил разгледан подробно от специалисти, но двете момичета на кадрите не били сестрите. Областният управител Георги Петърнейчев пък вероятно ще заведе дело за клевета срещу Атанас Стоилов заради изразеното мнение в столичен седмичник, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
В Пещера се коментира, че Петърнейчев отдавна чака сгоден случай да осъди сегашния зам.- кмет. Враждата между двамата датира от години, а основната причина е филм, изготвен от Стоилов. На него се показва как през 2003 година роми от Пещера получават пари, за да гласуват за Петърнейчев. Филмът дори получи награда на фестивал за любителско кино.

Атанас Стоилов е известен с прякора Пирата, защото преди години се е занимавал с продажба на видеокасети. Негова е инициативата да бъде изграден паметник на сестрите Белнейски в местността Грамадите.

Заместник-кметът на Пещера Атанас Стоилов беше разпитан в Националната следствена служба по случая "Белнейски", заради твърдения, че разполага с видеозапис, предоставен му от любител. От този запис се вижда, че сестрите Христина и Росица са били в курорта "Св. Константин" край Пещера два дни преди да бъдат убити. Стоилов е предоставил записа на полицията още в началото на разследването по случая, но според него до сега не са разпитвани нито автора, нито майката на сестрите Белнейски. "Това е видеоматериал, той е един кадър, който попада в камерата с две момичета, които са на "Св. Константин", които доста приличат на сестрите Белнейски. Той е много кратък" ,заяви Стоилов и не пожела да коментира как точно е получил записа. Според него записа може и да няма никаква стойност, но до този момент записа не е отречен.
Полицията до този момент не е потърсила мнението на майката Фани Белнейска. На въпрос разпозна ли децата, майката отговаря: "Много е трудно да се каже, много е мъглив записа, не мога да съм сигурна на сто процента, има и някаква прилика, обаче сто процента не мога да кажа нищо за този запис". По повод факта, че записът съществува от три години, а пък никой в полицията не я е викал официално да каже дали това са децата й или не, майката изразява учудване и заявява: "Да, за този запис не са ме викали, учудвам се". /БЛИЦ