Над два милиона пасажери са преминали през летище Бургас от началото на годината до края на септември, предаде кореспондентът на Агнция БЛИЦ в града.

За сравнение през миналата година те са били с 10 % по- малко. Увеличение има и на броя на полетите - с около 6- 7 %. За изненада най- често използвани във въздушния транспорт са именно българските авиокомпании. Чужденците имат значително по- малко полети. За сметка на това пък те летят с по- големи самолети. В това отношение най- силен превозвач е руската авио компания „Транс аеро”. Небивал бум има и на израелски полети, които до момента са над 430.
Интензивната работа, която се извършва ежедневно в летището, го нарежда на първо място във света по бързо обслужване на пътниците. На всеки час се обслужва средно между 600 и 1200 пътници. Това поставя летище Бургас на първо място във света по интензитет на обслужването.
Освен с цифрите от статистиката бургаският авиопорт може да се похвали и с още едно първо място- Калин Барзов, който е най- дългогодишен директор на летище у нас. /БЛИЦ