Вендинг автомат е бил разбит в Бургас вчера. На кадрите, излъчени в „Здравей, България“ по Нова телевизия, се вижда как младеж с качулка, се опитва да изкара стотинките от монетника. 

„Прилича на заклещен, но може би рови в автомата. Специализирал се е“, коментира водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев. 

Той го определи като „страшно нахално същество“. Има интелигентно излъчване иначе, добави водещият. С голям зор крадецът успял да вземе стотинките от машината

Първият опит е бил около 5 часа сутринта, като мъжът вложил много сила, но не успял да го разбие.  Затова час по-късно се върнал и все пак напъните му дали резултат. С голям зор крадецът успял да вземе стотинките от машината. 

Собственикът на автомата е подал поредна жалба в полицията и очаква правораздавателната система да си свърши работата.

Същият кафе автомат е бил мишена на друг младеж преди месец. На 10 март в рубриката „Дръжте крадеца” по Нова телевизия бяха излъчени записи от охранителни камери, на които се виждат двама мъже, които разбиват кафе-автомат.

Тогава собствениците на вендинг машините предоставиха записите с надеждата, че крадците ще бъдат разпознати и ще получат наказание за действията си.