Нелегални продавачки окупираха от ранни зори на Архангелова задушница района около Гробищния парк в Бургас. Възрастни жени са опънали импровизирани сергии за цветя, които те посрещат още на спирката на 211 в ж. к. „Изгрев“, на метри от гробищата, съобщава Флагман.
Десетки бургазлии се наредиха на опашки за овехтелите китки със съмнителен произход, преди да отдадат почит към близките, които са загубили. Нито един от тях обаче не получи касова бележка за закупеното. Това няма и как да се случи, защото никоя от сергиите не разполагаше със задължителния по закон касов апарат, разказва бдителна бургазлийка.

„Не оспорвам правото на никой, който се опитва да прави бизнес в тази държава, но мисля, че е крайно време да се научим, че законите важат за всички. Аз лично си купих цветя от там и не получих касова бележка. Никъде не видях касов апарат. Според мен това е незаконна търговия“, споделя жената.

Тя добавя, че в самия гробищен парк също кипи усилена търговия. Мургави продавачи щъкали почти навсякъде и предлагали всичко – от свещи до икони.