Проговори нападната служителка от пункта за плащане на сметки във Враца при снощния грабеж.

Всичко се случва за секунди. От записите на охранителните камери се вижда как двамата маскирани нахлуват в пункта, когато в него няма клиенти. И двамата въоръжени. Единият остава при вратата, другият насочва нож към касиерката.

"Ужасът по принцип е неописуем. Аз смятах, че е някакъв майтап до момента, в който видях ножа, и ми изсъска със страшно злобен глас: „Давай парите, ма“.

Когато тръгна вече по стълбите да влиза отзад, разбрах, че нещата са сериозни. Опитах се да дам половината пари, направи му впечатление, че са по-малко, взе останалите, поиска ги, обиди ме и избягаха през вратата“, разказва пред bTV заплашената с нож касиерка Магдалена Кръстева.

Веднага след това другата касиерка натиска паник-бутона. 

„Тя беше много стресирана, много уплашена, може би повече от час време отвън трепереше и не можеше да реагира, не че аз не съм уплашена, но в тоя момент тя ми беше приоритет, защото беше почти пред колапс“, уточни Кръстева.

Двете жени и собственикът на пункта даваха показания в полицията до късно през нощта. Разказват, че подобно нещо никога не им се е случвало. 

Близо четири хиляди лева са откраднати при грабежа. Извършителите още се издирват.


Въпреки случилото се, Магдалена Кръстева е на работното си място часове след грабежа. 

„Чак боец – не, просто се моля да не се случва повече и на никого. Дано ги хванат, защото това не може да продължава така“, коментира жената.

След случая охраната на пункта ще бъде засилена.


.