Наркотрафикантите от Капитан Андреево остават зад решетките. Това реши днес след обяд Хасковският окръжен съд, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Хасково.
Постоянна мярка “Задържане под стража” отредиха магистратите за двамата наркотрафиканти Красимира Николова Атанасова и Мартин Ивов с турско име Мустафа Юсуф Мустафа, заловени на ГКПП-то с пратка от 2 килограма хероин. Каналът е организиран от 50 годишен турчин, който в момента е в затвора в София с влязла в сила присъда  за трафик на дрога. Той е ръководил пътя на двамата с телефонни разговори от затвора. Акцията за залавянето на наркотрафикантите, след сигнал, че пратката тръгва от Истанбул, е проведена на ГКПП Капитан Андреево от столични антимафиоти и служители на главна агенция “Митници”. Дрогата е била укрита в 4 пакета между товар с картофи в автомобил с марка “Рено”.
Заловените трафиканти Мустафа и Красимира са живеели на семейни начала в село Капитан Андреево, където са вербувани от наркотрафикант, който живеел в Турция. Двамата трябвало да транспортират хероина до страна от Западна Европа. По пътя ги ръководел окошареният в Софийския затвор турчин, в чията килия били намерени няколко GSM-апарати.
По оценка на специалистите стойността на заловения хероин надхвърля 200 000 лева. /Тодорка Николова, БЛИЦ