Екшън във варненски магазин – смела продавачка обезвреди мъж, насочил оръжие срещу нея. Опитът за въоръжен грабеж е се случва в петък вечерта, а охранителни камери запечатват момента на атаката, пише bTV.

Обирджия извади пистолет срещу продавачка, а тя му разказа играта! (СНИМКИ) 

Нападателят вади газов пистолет срещу продавачка в магазина. Тя и двама случайни клиенти успяват да реагират бързо и да го обезвредят. 24 часа по-късно 18-годишният  мъж е пуснат на свобода от органите на реда.


Снимка: btvnovinite.bg

Минути след инцидента на мястото пристига и собственикът на магазина. „Хванах го, изведох го тук навън престъпника, те го бяха обезоръжили вече. Проснах го на земята”, спомня си собственикът Димитър Петров.

Мъжът разказва, че дошлите полицаи близо час очакват указания, след което канят присъстващите на разпит в полицията. 

„Аз не знам дали е нормално, въоръжен грабеж става, да не дойде някой разследващ орган, да направи оглед на мястото – има оръжие”, допълни Петров.

След 24 часа в ареста 18-годишният нападател е пуснат на свобода.

„Кой е този прокурор, който е разпоредил да го пуснат. Той е опасен за обществото. Утре може да отиде и да извърши друг грабеж. Този път може да пострада някой”, заяви собственикът на магазина.

„Освободен е, защото е ученик, защото е неосъждан и защото има постоянен адрес в град Лясковец. След събиране на достатъчно доказателства ще бъде повдигнато обвинение на извършителя”, заяви Вяра Алексиева, говорител на Районна прокуратура – Варна.

Към момента местонахождението на 18-годишното момче не е известно. Продавачката е в стрес от случилото се, а собственикът на магазина търси клиентите, които са помогнали, за да им благодари за реакцията.

Този случай е поредният на проявена неочаквана смелост и сила от нападнати жени.


Снимка: btvnovinite.bg


През 2009г. банкова служителка рита и обезврежда нападател, нахлул в клон в столицата, за да вземе оборота. 


Снимка: btvnovinite.bg


През 2012г. сериозен отпор среща и нападател в хранителен магазин в столицата, когато опира пистолет в главата на продавачката Люси Грозданова.


Снимка: btvnovinite.bg


Не само без оборота, но и със солидни травми си тръгват двама мотористи от бензиностанция в Елин Пелин, също през 2012г.