Рано тази сутрин директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев обяви колко са новозаразените с коронавирус у нас. Освен това заместник-началникът на Националния оперативен щаб (НОЩ) заяви, че идат добри новини за коронавируса у нас.

А шефът на НОЩ реши да отбележи Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост със статус във фейсбук.

Началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS сподели силни думи за днешния 24 май.

Ето какво написа ген. Мутафчийски:

„…Напред! Науката е слънце,
което във душите грей!
Напред! Народността не пада
там, гдето знанието живей!...“

На 24 май празнуваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – ден на гордост и преклонение пред нашите просветители!

Военномедицинска академия обединява дългогодишни традиции в грижите за пациента, научните разработки и обучението на медицински персонал. В своята близо 130-годишна история Академията съсредоточи мощен учебно-научен комплекс, създавайки оптимални условия за обучение на докторанти, специализанти, стажанти и студенти.

Благодаря на всички колеги-преподаватели – професори, доценти, асистенти, за високия професионализъм и отдадеността, които влагате в затвърждаване авторитета на българското медицинско образование.

В този празничен ден поздравявам и нашите курсанти и студенти от специалностите „Военен лекар“ и „Медицинска сестра“, които обучаваме съвместно с Военноморско училище и Медицински университет-Варна.

ВИЕ СТЕ НАШЕТО БЪДЕЩЕ, НО И СБЪДНАТА МЕЧТА! БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА УСЪРДИЕТО И МОТИВАЦИЯТА. ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!

Честит празник!

Бъдете здрави и успешни!“, сподели ген. Мутафичйски във фейсбук страницата на ВМА.