Непривлекателните жени изневеряват по-често на мъжете си, пише Daily Mirror. Изданието се позовава на американски учени от университета на Флорида, които са публикували резултати от проучването си в сп. „Джърнъл ъв пърсъналити енд соушъл сайколъджи“.

Според специалисти, факторите, определящи неверността са възрастта, привлекателността и сексуалното удовлетворение.

Екип специалисти наблюдават 233 двойки младоженци, сключили брак най-много преди 3 години и половина, и описват в детайли техните отношения.

За учените се оказват важни фактори като това двойките да са удовлетворени от семейния живот и дали са изневерявали преди да се съберат. Според резултатите от изследването, по-младите са по-склонни да подведат половинката си. Готови да кръшнат са и по-непривлекателните жени. Техните партньори също по-често поглеждат встрани.

Любопитно е, че двойките, които харесват секса с половинката си също са готови лесно да изневерят. Учените обясняват този факт с идеята, че тези мъже и жени гледат по-позитивно на секса като цяло.

Мъжете пък, които са имали повече сексуални забежки преди сватбата са готови отново да изневерят. Жените пък в същата ситуация предпочитат да кротуват.