От днес двата нови топ модела Huawei Р30 и P30 Prо се предлагат от VIVACOM – както в магазинната мрежа на телекома, така и онлайн на сайта: www.vivacom.bg. Потребителите могат да се сдобият с най-актуалните смартфони броени часова след световната им премиера, която се състоя снощи в Париж. 
 
Дизайнът на флагманите съчетава ключовия за умните устройства огромен екран с елегантно тънка рамка.   OLED дисплеите поддържат Full HD+ резолюция от 2340х1080 пиксела и съотношение на екрана от 19.5:9. Размерът на екрана е 6.47“ при Huawei P30 Pro и 6.1“ за Huawei P30.
 


Huawei продължават тенденцията от последните години да акцентира върху камерата при моделите си от висок клас. Компанията предоставя на потребителите все повече инструменти и подобрени функционалности за създаване на перфектни снимки при всякакви условия – слаба осветеност, в движение и дори от далечно разстояние.
 


Huawei P30 Prо разполага с първата в света четворна Leica камера, като едната от камерите е базирана на технологията Time of Flight (ToF) и помага за по-прецизно отчитане на дълбочината на полето и многопластов боке ефект.  Благодарение на новия RYYB сензор, в който традиционното зелено от RGB системата е заменено с жълто за улавяне на повече светлина, камерата на P30 Pro постига светловувствителност с ISO над 400 000,  което означава детайлни снимки при почти нулева осветеност. Новата телефото система от своя страна добавя възможност за до 5-кратен оптичен и 10-кратен хибриден зуум. Huawei P30 идва с тройна Leica камера, а селфи камерите и на двата модела са 32 MP, f/2.0 апетура, което допринася за отличните резултати при портретната фотография със смартфон.
 


Високата скорост на устройствата се гарантира от 7-нанометровия процесор Kirin 980.  Huawei P30 Pro се предлага в два варианта с 8GB RAM и 256GB вградена памет или 6 8GB RAM и 128GB вградена памет. Teзи стойности са съответно 6GB RAM и 128GB при Huawei P30. Иновативният процесор от ново поколение допринася за по-бързо зареждане на приложенията и по-удобна работа едновременно с няколко апликации. Още едно предимство на Р30 Pro e неговата издръжлива батерия с капацитет 4200 mAh - отличен избор за игри и забавления.
 
Двата модела поддържат 4G Voice и WiFi Voice.