От маркови бикини до пуяци могат да се намерят на пазара в Долни Богров, видя „Телеграф“.

Въпреки силния вятър и студа стотици търговци изпълниха вчера поляната с нова и стара стока на тържището. Сред интересните предложения са бикини и спортни дрехи с логото на световноизвестни брандове. За кутия със 7 броя бикини „Келвин Клайн“ продавачите искат 35 лева, а тези с 3 чифта на „Виктория сикрет“ са по 20 лева. Спортни долнища и горнища на „Найк“ и „Адидас“ са по 20-50 лева за брой.

Предлагат се и чорапи с логото на спортни марки по 5-7 лева за чифт.

Животни

Освен дрехи и обувки на пазара може да се сдобиете и с животно. Има зайци, кокошки, петли и дори пуяци. Един от едрите екземпляри, който се води американска порода, се продава за 150 лева.

Реалната му цена е 200 долара, но тук няма кой да плати толкова за този пуяк, коментира търговецът. Готов е да го продаде, но с уговорката да не се използва за ядене, а само за разплод, защото бил от рядко срещана порода. Височината на пуяка е около 80 см, а на тегло стига до 30-40 кг, обясни продавачът. Той предлага и кокошки, както и зайци гиганти.

Кучета

Дребни поради кучета на цени от 500 до 1000 лева продават на Долни Богров. Пинчери, йоркшир териер и дори немска овчарка на няколко месеца се предлагат от търговци за любителите на четириногите. На пазара се предлагат много дървени готварски пособия, аксесоари за коне като седла, юзди и много други. За дома има най-вече чаршафи, одеяла и голямо разнообразие от килими.

Старо

Феновете на старите предмети от времето на социализма могат да намерят стари списания „Паралели“, „Жената днес“, останали като спомен от осемдесетте години на миналия век. Модните списания тогава се предлагаха с приложение с кройки на дрехи. На пазара се продават и гипсова отливка с лика на Иван Вазов, стари ръчни часовници, радио и други.

На много сергии се предлага стока от турските пазари като баклава, перилни препарати, шампоани и други.

Кебапчета по 1,60 лв. и бира на корем

Наливна бира по 4 лева и кебапчета по 1,60 лева за брой се предлагат още на тържището. Обикновено се готвят на скари на място, а храната се подава от фургон павилион. На тези импровизирани закусвали се хранят освен търговци, но и посетители, които от ранни зори обхождат пазара за находки.

Нещо средно между битака и тържището в „Подуяне“

Пазарът в Долни Богров е нещо средно между битака в „Малашевци“ и животинския пазар в „Подуяне“, който обаче съвсем скоро ще бъде затворен и преместен в „Надежда“.

На една поляна между последните къщи на селото и река Лесновска десетки търговци пристигат всеки уикенд, за да предложат всичко, което са произвели, закупили на по-ниска цена или просто изровили от старите ракли от тавана на къщата си.

Пазарът в Долни Богров ще го намерите лесно по паркиралите автомобили по цялото протежение на шосето в селото. А те са стотици, защото много столичани са редовни посетители тук.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук