Да не се пътува в Западна и Централна България заради усложнената обстановка вследствие на интензивния снеговалеж, призоваха от Пътна полиция. Шофьори, чиито автомобили са с летни гуми, въобще не трябва предприемат пътувания.
Вали сняг в цяла Северозападна България, както и в областите Кюстендил, Благоеврад и Софийска област. Снеговалежът продължава към Пазарджишка област. Снежната покривка е между 10 и 20 см.
 
В София някои трасета са непочистени и движението е затруднено. По направлението София към Перник през Владая движението е практически невъзможно. Образували са се и заледявания. Товарните автомобили не могат да се движат, леките автомобили се движат много трудно и движението се блокира.

Временно е спряно движението по магистрала "Тракия", където машини разчистват снега. На магистрала "Хемус" е проходимо, движението е затруднено, но се почиства,. Непроходими са пътищата Вакарел-Панагюрище, Ихтиман-Самоков, стария път.

От 7 минути до 1 час е закъснението на колите от столичния градски транспорт, съобщи дежурният диспечер в компанията. Най-голямо е закъснението, които обслужват централната част на града, както и планинските райони Бояна, Горубляне, Лозен, Драгалевци. Заради паднали клони тролеите от Софийския университет не могат да се движат към центъра по бул. "Васил Левски".  

Пристанището във Варна е затворено за празни кораби от 6 часа тази сутрин. Причината е силният вятър, съобщи дежурният на рейдовата кула.  /БЛИЦ