Дейвид Бегов е човекът, открил Сашко от Перник при второто му изгубване.

Детето се загубил по време на разходка с баща си в гората между БЧК Лозен и Лозенски манастир.

Младият мъж не се чувства герой, но призна, че е имал страшен късмет, тъй като е видял момчето с аутизъм на билото на планината.

"Приятел от полицията ме помоли за съдействие, тъй като познавам района. Веднага реагирах и тръгнах да го търся. Намерих го на 5-6 километра от селото. Отивал е в посока Пасарел, щеше да е в много голяма неизвестност, ако не го бях видял.

Опита се да избяга, няколко пъти му говорих, но успях да го хвана. Бях с жена си и децата, дадох му вода и ябълка да хапне. Заведох го при баща му. Сашко малко се стресна, но после се прегърнаха. 

Много голям късмет имаше, защото го видях буквално на билото на планината, ако се бях забавил, слизаше надолу и го губихме. Бях в джипа и преди да го видя планирах, да завия в съвсем друга посока. Не съм герой, радвам се, че открихме момчето живо и здраво", разказа Дейвид Бегов в ефира на Нова ТВ.

Припомняме, че през 2022 г. 12-годишното тогава момче се загуби в района на Перник. В продължение на 9 дни мащабна акция по издирването му въвлече доброволци и спасители в търсенето на детето с аутизъм.