„Пресичай правилно. Не прави като тях!” е мотото на съвместната кампания на вестник „Експрес” и „Пътна полиция”. Всяка седмица ще бъдат публикувани снимки на неправилно пресичащи граждани, за да се покаже на обществеността как НЕ трябва да се пресича.
Показването на фрапиращи случаи от ежедневието, които довеждат много често до фатален край, ще има за цел да провокира читателя да не допуска това наглед „дребно нарушение” – неправилното пресичане.
Идеята за кампанията е провокирана от факта, че около темата „Войната по пътищата” често проблемът с пресичането бива пренебрегнат.
Не само гражданите зад волана, но и тези, движещи се по пътното платно, трябва да поемат отговорност за действията си. Според ежедневника и полицията точно неправилното пресичане е една от причините „черната статистика” от жертви да набъбва всеки ден. Заедно със снимковия материал, всяка седмица ще бъдат публикувани по няколко от безбройните примери как пешеходците не зачитат правилата за движение и спомагат с поведението си за увеличаване на жертвите на пътя. /БЛИЦ