Рангел Машкудански, станал известен като най-романтичния полицай, най-вероятно е катастрофирал фатално заради техническа неизправност на неговия „Опел Астра”. Това е основната версия за трагедията от понеделник сутринта, когато пътуващият за работа 29-годишен дупничанин се блъсна в камион.  

Загина млад полицай от Дупница, не успя да види детето си


БЛИЦ припомня, че инцидентът стана в 9 часа сутринта близо до пътния възел Долна Диканя в посока София.

Както всяка сутрин Рангел пътувал от Дупница, където живеел, към работното си място в СДВР. По необясними причини той се е забил в движещ се пред него камион "Daf", управляван от 61-годишен негов земляк от Дупница, пише trafficnews.bg.

Близките на Машкудански са убедени, че той не би допуснал грешка, която да предизвика тежкия сблъсък. Полицаят бил отличен шофьор, даже като тийнейджър карал перфектно и преди да вземе книжка.

Вероятно това е и причината още съвсем млад, едва 20-годишен, да бъде нает за шофьор на охраната на Пламен Галев и Ангел Христов, станали известни като братя Галеви. По това време те все още контролирали всичко в Дупница и не подозирали, че ще трябва да се спасяват от родното правосъдие в чужбина.

Младежът обаче не изкарал дълго на тази работа, защото според приближени на Галеви бил отстранен „заради две издънки”.  Близките на Рангел обаче твърдят, че той сам осъзнал, че мястото му не е там и затова пожелал да напусне.

По това време Машкудански участвал в петицията срещу връщането в ареста на убийците на Николай Радев-Отверката, един от доверените гардове на Галеви.

ММА боецът беше убит на 11 март 2014 г. след спречкване в заведение в Дупница заради 19-годишно момиче от известна лекарска фамилия.  Като виновници за смъртта на Отвертката бяха изправени пред съда д-р Николай Карастоянов,  неговия брат Иван и баща им Владимир Карастоянов. 

Като младеж Рангел имал и политически увлечения, през 2010 г. той е бил участник в младежкото обединение на БСП - Дупница.

След това обаче е решил, че иска да бъде в отбора на добрите и да стане полицай. Започнал и да заляга на учението.

След като завършил бакалавърска степен в Югозападния университет в Благоевград,  той се дипломирал с отличен успех като магистър от Великотърновския университет по специалност „Политология, дипломация и национална сигурност".

Следващата стъпка била школата на МВР в Пазаджик, при чието завършване през февруари тази година се случила и постъпката, която донесе на Машкудански признанието за най-романтичния полицай в държавата.

Пред погледите на зам.- министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов и всички колеги от випуска Рангел паднал на колене пред любимата си Диана, с която били заедно от две години и половина, за да поиска ръката й.

Снимките обиколиха социалните мрежи и предизвика вълна от одобрителни коментари. След сбъдната мечта да стане полицай, Машкудански чакал и първа рожба след три месеца.

Фаталната катастрофа обаче довела до трагичен финал на красивата любовна история на Рангел и Диана.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!