Брутален инцидент е станал при ремонта на бургаския бул. „Демокрация“ между ул. „Св. св. Кирил и Методий“ и пешеходната пътека на бул. „Богориди“, разказват очевидци, цитирани от Флагман.бг.


Около 9,30 часа вчера сутринта в района на пешеходната пътека на Турското консулство близо 60-годишна жена е заобиколила загражденията, с които е обозначена строителната площадка, но й прилошало и буквално припаднала.

Багеристът в този момент маневрирал, а жената паднала в мъртвата зона, в която той нямал видимост, и тежката машина премазала крака й. Строителните работници веднага подали сигнал на тел. 112 и се притекли на помощ на пострадалата, подложили кърпа под главата й, намокрили я с вода и непрекъснато говорили с нея, за да бъде контактна до идването на медицинския екип.

Пред тях жената изглеждала дезориентирана, повтаряла, че й станало лошо и паднала, искала да стане и да си види крака, но работниците не й позволили. Жената въобще не видяла багера и не осъзнавала, че се намира зад загражденията на строителна площадка.

Багеристът в този момент маневрирал, а жената паднала в мъртвата зона, в която той нямал видимост,  и тежката машина премазала крака й

Линейката пристигнала за минути на мястото и откарали пострадалата в болница. В момента тя е добре, но по все още непотвърдена информация се е наложило премазаният й крак да бъде ампутиран.

Веднага след инцидента на място са пристигнали кметът на Бургас Димитър Николов и заместникът му по строителството Чанка Коралска, назначена е незабавна проверка за установяване на причините за злополуката и дали фирмата-изпълнител "Инфра Експерт" ЕООД е допуснала небрежност при охраната на обекта. Подаден е сигнал до Инспекцията по труда, има и полицейско разследване.