Невиждана от десетилетия финансова измама се подготвя в България. В центъра на аферата е Вълка от София, който организира утре в столицата конференция на тема "The future of Securities & Blockchain Tehnology".
Формално организатор на събитието е неговата фирма "Криптон ивент".

Обстоятелствата, на които се натъкнахме, се оказаха поразяващи и със сигурност ще предизвикат интереса на българските служби за сигурност.

Особено фрапантен е случаят с лансирания в Германия уеб сайт platincoin, който е набирал “инвеститори” в бинарни опции, форекс спекулации и крипто валута.  Тъй като тази дейност е регулирана, немският финансов регулатор е започнал проверка на фирмата под същото име, която промотира сайта. За голяма изненада на немските контролни органи се оказало, че изобщо не съществува в немския търговски регистър такава фирма.


Разплитането на пъзела показало още, че въпросният уеб сайт, е спонсориран от "Крипто кепитъл". Немските власти са реагирали незабавно и са поставили сайта в черния списък, а след това са предупредили бъдещите инвеститорите, че могат да станат обект на жестока измама и да загубят много пари.

Очевидно глобалното разследване, инициирано от Германия и Австрия, не го е разтревожило особено и той продължава да върти бизнеса си на пълни обороти. Или просто толкова се е вживял в персонажа на Джордан Белфорт, автор на бестселъра "Вълка от Уолстрийт", че е решен да рискува всичко.

Публикации в световните медии разкриват, че той е организирал схемата за заблуждаване на инвеститори не само от България, но и в Румъния и Украйна.