Гол и фиркан до козирката дупничанин се намъкна и смути присъстващите служители и миряни по време на последната литургия в неделя в храма „Георги Победоносец“.

Още рано сутринта 60-годишният мъж започнал да се налива с бира. След това продължил и с по-твърд алкохол. Мъжът е познат сред съгражданите си като Евгений.

„Този човек е с нисък социален статус. Има съпруга и деца. Всички просят и най-вече пред храмовете в Дупница.

Почти всяка неделя един от тях стои на стълбите в храма, за да моли милостиня от вярващите. Досега не бяха създавали проблеми“, разказаха работещи в „Св. Георги Победоносец“.

Стигнало се първоначално до абсурд Евгени да влезе в божието място с торбичка с бутилка алкохол, която не спирал да надига.

Представител на църковното настоятелство веднага се опитал да изведе мъжа, който буквално не можел да стои на краката си от алкохол.

„Изведоха го веднъж и какво да ви кажа. Да бяга минали 20 минути и този човек пак се върна. Тогава обаче беше със свалени панталони, направо гол. Тотален ужас. Налози се с полиция да го изведат от храма, Не зная обаче дали е арестуван“, коментира дупничанка, станала свидетел на потресаващата гледка.

По думите на архиерейския наместник на Дупнишката духовна околия – отец Георги Палакарски, неведнъж Евгени е проявявал подобна наглост.

„Може ли да си представите по време на литургия да се яви гол и без гащи. Просто това е възмутително, да не говорим, че той все виси и проси пред храма. Полицията трябва да не ги допуска въобще, тъй като притесняват хората“, коментира отец Паликарски.

В Дупница коментират, че в двора на грама се натъквали на различни грозни гледки назад във времето. Там идвали и жрици на любовта, които предлагали плътта си в малките часове на нощта.