Приятели, тези дни животът ме срещна с тези две невероятни деца Кати и Марти и с майка им Ралица... Това мило семейство вече 12 години се бори ежедневно с аутизма, който за огромно съжаление се е "паднал" и за двете деца от житейската "лотария". Изтеглили са доста къса клечка и то не една, а цели две. Това пише водещият Ники Кънчев в социалните мрежи.

А подробностите, които описва в следващите редове, ще ви стиснат за гърлото, защото отново става дума за спасяване на човешки животи - този път на две прекрасни деца, чието ежедневие в момента е непрестанна борба.

Ето как продължава апела: 

"Бащата помага колкото може, но от дистанция. Трудно приема факта, че мечтите му за деца и семейство са се сбъднали по такъв начин. Единствената ангажирана с помощ баба ежедневно допринася с труда си и с финансови средства, доколкото й е възможно от пенсията. 

Мама Ралица успява да намира сили и някакво време да работи и някак се справят. Но 24/7 дежурствата с много препятствия с децата почти са я обезкуражили. Просто в тези 12 години силите ѝ са изцедени до краен предел. Разбираемо е. Битката е всекидневна. 

Диагностики и непрекъснато тичане по специалисти за потвърждения и препотвърждения, надежди, разочарования, на фона на низа от безкрайните предизвикателства през деня и нощта при отглеждането на толкова специални, но и действително приказни деца…

Сега пред тримата има нова надежда - авангардна терапия и очакване за качествено нов етап в живота им след процедурата за трансплантиране на стволови клетки в Турция. Тази медицинска интервенция е на стойност 60 000 лева за всяко от децата.

Но разбирате чудесно, че 120 000 лева е непосилна сума, предвид досегашните разходи и начина на живот на цялото им семейство. 
Така, че ние сме на ход. Солидарните хора.  

Ето начините да помогнете:

Банка: Банка ДСК

Титуляр на сметка: Ралица Паскалева

IBAN: BG72STSA93000012364354

REVOLUT: https://revolut.me/ralitsvl15

REVOLUT: @ralitsvl15

PayPal: paypal.me/RalitsaPaskaleva

Дарителската сметка на Фондация “Павел Андреев”:  https://pavelandreev.bg/campaign/shans-za-marti-i-kati

Аз вече дарих, вие сте, кой колкото прецени.

Не е важно да давате хиляди, а да сме хиляди!