Николай Банев е поискал ултимативно да се изготви спешно програма за спасяването на "Елма" АД-Троян. Шефът на "АКБ Форес" е председател на Съвета на директорите на завода, който бе най-големият производител на еднофазни и трифазни асинхронни електродвигатели в Източна Европа до средата на 90-те години.
Финансово-индустриалният концерн го стопанисва от 1997-а, когато той отчита печалба за първото полугодие около 400 млн.лв. Вече трета седмица поред "Елма" АД не работи, съгласно договорката около 400-те му работници се явиха на работа на 17 ноември, но бяха разпратени отново в отпуск, едни от тях в платен, други - в неплатен. Това съобщи днес лидерката на КНСБ-"Елма" Красимира Радкова.

Според нея очаква се производството в "Елма" АД да бъде възобновено едва след като Банев одобри плана на експертите си за оцеляването на завода. Тя обаче отказа да коментира какво ще последва, ако той отхвърли проекта им.
Пак днес директори и синдикални лидери на "Елма" АД са имали работна среща с кмета на Троян Минко Акимов по негова инициатива. В разговора те запознали градоначалника от ГЕРБ с настоящето състояние на завода. /Гергана Димитрова, БЛИЦ