23 л/кв. м са отчетените количества валежи в София за времето от 15.00 до 18.00 ч. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирани от "Фокус".

Валежите са отчетени в кв. „Младост“. За периода от 15.00 до 18.00 часа са регистрирани 20 л/кв. м валежи в Шумен, 6 л/кв. м са измерените количества дъжд в Пазарджик.

В София пожарникари са отработили 42 сигнала. Основната част от тях са за паднали клони, наводнени дворове и приземни етажи, части от уличната и пътната инфраструктура. Има и няколко сигнала за късо съединение. 

От МВР съобщават, че вследствие на влошената метеорологична обстановка няма пострадали хора. 

В същото време от Столична община посочиха, че няма опасност от разливи на реките, водните количества от язовирите "Суходол" 2, "Мрамор" и "Мърчаево" се изпускат контролирано.

До момента екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община са отреагирали на 24 сигнала за завирявания от наноси и листна маса, както и за паднали клони в града. Екипите са изпомпвали вода от ул. „Кумата“ и в зоната при професионална гимназия „А. С. Попов“. През нощта в готовност ще останат 6 екипа.

През днешния ден Столичната пожарна се е отзовала на 42 сигнала за завирявания, паднали клони и къси съединения в ел. табла на интернет доставчици и други. Наблюдават се критичните места на реките и нивата на язовирите в столицата. Към момента нивата на реките са слабо повишени, оттичат се безпрепятствено и няма опасност от разливи. 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.