Подкрепихме въвеждането на извънредното положение, защото разбираме отговорността на всички политици в подобен момент. Това заяви от парламентарната трибуна лидерката на БСП Корнелия Нинова

"По наше настояване извънредното положение беше ограничено със срок и отчете основни конституционни изисквания за защита на правата на българските граждани", каза тя.

"Разговорът сега трябваше да протече по друг начин", заяви социалистката. 

"Ние смятаме, че днес правителството трябваше да направи отчет на досегашните мерки. Какво е въздействието им пове в 3 аспекта - здравен, икономически и финансов аспект и социален", каза Нинова. 

Според нея този анализ е необходим, за да се вземат по-нататъчни решения. 

"Правителството трябва да представи ясен план - какво правим напред. Има предложение да се отмени извънредното положение, но да се запазят мерките. Планът трябваше да почива на възможностите на бюджета и идеите на европейските ни партньори", смята тя.

"Закон за преодоляване на последиците от разпространението и заразата с COVID-19. Само името обаче е това. Вътре няма нито една нова мярка за преодоляване на последиците, отсече Нинова.

"Просто мерките остават още два месеца, а министърът на здравеопазването ще решава какво да се случва в държавата", каза тя.

Тя призова всички икономисти: "Елате и дайте да решим какво да направим, за да преодолеем тази криза. Правителството просто няма план. Професионалисти, призовавам ви, не оставяйте само нас политиците да вземем такива тежки решения", каза тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!