Целта на БСП за предстоящите местни избори е да увеличи двойно броя на кметовете си. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която присъства на областната конференция на партията в Русе, цитирана от БНР.

По думите й в момента кметовете на БСП са 30, като партията иска да ги увеличи двойно по време на предстоящите местни избори.

За битката в София Нинова поясни, че все още се чака решението на Мая Манолова и на 11 септември, когато е градската конференция на партията ще стане ясно дали БСП ще я подкрепи или ще издигне друг кандидат.

Червените ще сменят модела на управление на София "ремонт на ремонта", кани се тя.

На въпрос дали социалистите очакват подла кампания, както предрече премиерът Борисов, Нинова заяви, че съжалява, че няма да бъдат избори на състезание на аргументи, и на програми, и на идеи.

"Все се оплакваме, че политиката е безидейна, че е жълта, че произвеждаме само скандали, а ето, сега е време за програми. БСП е единствената партия, която има програма за местните избори", подчерта червеният лидер.

По време на пресконференцията Нинова иронизира изключените микрофони в Министерски съвет и се обърна към журналистите да не се притесняват, че микрофоните са включени и могат да питат всичко, което ги интересува.

Лидерът на левица отбеляза, че кандидатът на БСП за кмет на Русе ще бъде Пенчо Милков.