Самолет на нискотарифната авиокомпания „Норуиджиън еър шатъл“ (Norwegian Air Shuttle) извърши странно кацане в Бургас тази сутрин. Машината „Боинг 737“ летеше по маршрут Осло – Ларнака, но над Черно море започна да обикаля в кръг, през което време вероятно е търсила и получила разрешение да бъде приета в Бургас.

В крайна сметка тя се приземи на морското летище в 10:58 часа. Самолетът престоя там около час и пое към крайната си дестинация в Кипър в 11:56.

Източници от бургаското летище съобщиха, че пилотите са поискали кацане по медицински причини. Повече подробности обаче не бяха дадени.

Опитите на Flagman.bg да разбере какво се е случило на борда засега останаха без резултат. Директорът на аерогарата Георги Чипилски не отговаряше на повикванията. 

"Наложи се да отклоним самолета заради медицински инцидент с един от пасажерите. Когато имаме подобни инциденти, се свързваме с медицински експерти, които поемат пътника, след като кацнем. Самолетът (ни) продължи по курса си (към Кипър) със закъснени от 1.25 часа", заявиха от норвежката авиокомпания.

Самолетът кръжи около Черно море близо 15 минути, през които очевидно чака разрешение за кацане

Кацналият в Бургас самолет е изрисуван с лика на Фреди Меркюри и е един от петте в авиопарка на „Норуиджиън“, с които се отдава почит на легендарни световни звезди. Останалите четирима, изрисувани върху опашките на самолетити, са английският футболист Боби Мур, уелският детски писател Роалд Дал, трагично загиналата британска пилотка Ейми Джонсън, която се смята за пионер в авиацията и Фреди Лейкър – основателят на „Лейкър еъруейс“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук