Правителственият самолет излетя за швейцарския град Женева като обаче не е ясно кой е на борда му. Красивият град е седалище на много европейски и световни организации и е вторият по големина град в страната, пише Трибюн бг.

Интересно е да се отбележи, че в Женева е и централата на „Литаско“. През декември 2020 г. „Лукойл Нефтохим Бургас” става дъщерно на компанията, която е ексклузивен търговски представител на Lukoil за доставки на петрол и петролни продукти извън Русия.

Зрее нов скандал след провалените консултации с ПП: Да не би Кирил Петков да... СНИМКА

„Литаско“ е фирмата, за която има съмнение, че прибира левче от всеки зареден литър бензин у нас. Компанията има милиардни приходи, но не плаща данък печалба на държавата. 

„Правителственият самолет пак е излетял! Сега пък за Женева! Най-вероятно пак с министъра на енергетиката на борда”, предполага журналиста Владимир Зарков. 

Стана ясно кой е вдигнал "Фалкон"-а до Турция

Той отбелязва и че именно „Литаско“е  „нали се сещате, фирмата дето блажи с левче от всеки зареден от вас литър бензин! Преди това пък самолетът летя до Анкара, откъдето уредихме газ… А някои уредиха и комисионни! В кеш...

Не, че нещо, ама Борисов за един полет на факона до Дубай, му преписаха какво ли не. А сега самолетът си лети по два пъти на ден с по един човек. И на този човек му викат Сашо Кеша…

Очевидно след оставката е дошло време и за разкешване!”, пише той в публикацията си.